AcasăBasarabiaPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în SUA, a prezentat un...

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în SUA, a prezentat un plan de transformare a Ucrainei

-

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în SUA, a prezentat un plan de transformare a Ucrainei – potrivit unui comunicat difuzat miercuri de Biroul Preşedintelui de la Kiev și citat de publicația Korrespondent, scrie Rador. „Avem o viziune clară a ceea ce ar trebui să devină Ucraina în 5-10 ani. Acesta este un plan ambițios pentru transformarea statului nostru. Mai multă justiție, mai multe oportunități – construim o Ucraină de succes și stabilă”, a subliniat Zelenski.

Președintele a explicat că documentul, numit „A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine”, definește viziunea dezvoltării Ucrainei pentru următorii ani ca „un avanpost al securității, digitalizării, infrastructurii și domeniului agricol”.

Potrivit ui Volodimir Zelenski, planul de transformare a economiei ucrainene stabileşte obiective ambițioase pentru dezvoltarea capitalului uman, asigurând transformarea „verde” și securitatea energetică a țării.

Zelenski a adăugat că documentul este un instrument pentru dezvoltarea parteneriatului strategic între Ucraina și Statele Unite în domeniul economic și conține proiecte economice și de investiții comune.

„Cele peste 80 de proiecte prevăzute în acest plan sunt ambițioase, în valoare totală de 277 de miliarde de dolari. Acestea prevăd finanțare de la bugetul de stat al Ucrainei, precum și atragerea de programe de asistență internațională, împrumuturi, investiții” – a precizat liderul ucrainean.

Zelenski și-a exprimat speranța că partenerii americani se vor alătura în mod activ implementării acestui plan ambițios. Totodată, potrivit preşedintelui, restaurarea suveranității și a integrității teritoriale a Ucrainei este obiectivul cheie al statului.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25011606-zelenski-prezentat-washington-plan-transformare-ucrainei-peste-80-proiecte-valoare-277-miliarde-dolari.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

0
Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...