Într-un comunicat de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), postat pe site-ul instituției pe 05.02.2021, se arată că, în cadrul activităților desfășurate de membrii serviciului, a fost anihilată o rețea de agenți ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Federația Rusă, formată din foști cercetași militari ucraineni, care au trecut de partea rușilor.

Potrivit datelor prezentate de ofițerii de contraspionaj ai SBU, aceștia au activat pe teritoriile Regiunilor Odessa, Nikolaev, Kiev, Chernigov și Zhytomyr. “SBU a stabilit că cetățenii ucraineni au fost recrutați și au îndeplinit misiuni de cercetare pentru colaboratorii FSB Vadim Dautov și Denis Sobko”, se precizează în comunicatul de presă.

“Agentura rusească” trebuia să pregătească diverse operațiuni de sabotaj, să ajute serviciile speciale din Republicile Donețk și Lugansk să se infiltreze în Ucraina și să pregătească specialiști în domeniul informațiilor. De exemplu, în orașul Nicolaev, sub lupa agenților ruși se aflau aerodromul strategic Kulbakino, unde sunt dislocate Brigada 299 Aviație Tactică și Întreprinderea de reparații de aviație NARP.

mai mult la    /deschide.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.