Ministrul ucrainean al Sănătății, Maksim Stepanov, susține că îmbolnăvirile cu temutul virus SARS-CoV-2 au crescut la cifre enorme pentru că populația n-a respectat regulile de carantină impuse de autoritățile de la Kiev.

Din data de 4 iunie, în Ucraina au existat suișuri și coborâșuri în privința infecției cu Covid-19. De la 588, cifră considerată a fi una record, s-a ajuns la un moment dat la 394 de îmbolnăviri: cea mai scăzută valoare, care s-a consemnat pe 9 iunie.

Cernăuți, peste Kiev la capitolul infectări: 3.916 / 3.904

Ministrul Sănătății din Ucraina, Maksim Stepanov, a declarat sâmbătă că motivul creșterii record a cazurilor noi de Covid-19 îl reprezintă nerespectarea regulilor de carantină. „Faptul că am încetat să respectăm regulile stabilite în țară, care sunt recomandate de Ministerul Sănătății, s-a văzut pe cifrele pe care le-am anunțat în fiecare zi. Acesta este motivul principal. Creștem numărul de teste. Dar există și alte lucruri care indică în mod direct răspândirea bolii”.

El a menționat că situația este gravă îndeosebi în regiunile Lvov și Zakarpattia, precum și în capitala Ucrainei, Kiev. A omis (voit sau nevoit) regiunea Cernăuți, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei (3.916), depășind capitala Kiev (3.904), dar și regiunea Kiev (1.995).

În ultimele 48 de ore, în regiunea Cernăuți s-au depistat 85 de noi cazuri de infecție cu Covid-19.

mai mult la  /ziaristii.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.