„Este de necrezut”. Mii de lituanieni au strâns bani pentru a cumpăra o dronă militară ce va fi livrată Ucrainei

0
289

Lituanienii, scrie Reuters, speră că gestul va fi interpretat ca un mesaj pentru Occident, care încă mai deliberează dacă să trimită arme grele și sisteme de rachete Kievului, într-un moment în care lupta se complică în Donbas.

Numeroși lituanieni s-au asociat pentru a cumpăra o dronă militară avansată ce va fi trimisă armatei Ucrainei, în războiul său împotriva Rusiei, un nou semn de solidaritate din statul baltic pentru Kiev. Aproximativ trei milioane de euro au fost strânși în doar trei zile – din cei cinci milioane de euro necesari – în mare parte din sume mici donate de oameni obișnuiți, potrivit Laisves TV, un post de televiziune online lituanian, care a lansat campania.

„Înainte de începerea acestui război, niciunul dintre noi nu s-a gândit că vom cumpăra arme. Dar acum este un lucru normal. Trebuie să facem ceva pentru ca lumea să fie mai bună”, a declarat Agne Belickaite, o femeie de 32 de ani, care a trimis o sută de euro imediat după ce a auzit de strângerea de fonduri, scrie Reuters.

Citeşte întreaga ştire: „Este de necrezut”. Mii de lituanieni au strâns bani pentru a cumpăra o dronă militară ce va fi livrată Ucrainei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.