Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, solicită într-o scrisoare adresată ministrului Transporturilor introducerea unui tren pe ruta Suceava – Cernăuţi şi retur.

Flutur arată într-un comunicat că, de la preluarea mandatului de preşedinte al administraţiei judeţene în 2016, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor ucrainene în care s-a concluzionat că introducerea acestei rute feroviare este de interes şi au decis să facă demersuri în acest sens.

„De la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, respectiv din iunie 2016, am avut mai multe întâlniri cu partenerii şi vecinii noştri ucraineni, reprezentanţi ai Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Consiliului Regional Cernăuţi, precum şi ai altor instituţii din cadrul celor două unităţi administrativ-teritoriale cu rol în dezvoltarea cooperării transfrontaliere, în cadrul cărora s-au dezbătut probleme de interes pentru ambele părţi. Una dintre problemele care se discută constant în cadrul întâlnirilor noastre comune se referă la măsurile care se impun în vederea degrevării traficului prin zona Siret – Porubne care, în acest moment, este singurul punct de trecere a frontierei deschis cu Ucraina, de pe teritoriul judeţului Suceava. Din luna iunie 2017, în contextul liberalizării regimului de vize în spaţiul comunitar pentru cetăţenii ucraineni, situaţia în acest punct de frontieră s-a înrăutăţit şi mai mult”, arată Flutur.

mai mult la :  bucpress.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.