Proteste uriașe în mai multe orașe față de invazia Rusiei în Ucraina. Zelenski le-a transmis live, pe Zoom, un mesaj oamenilor ieșiți în stradă

0
384
 Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe capitale pentru a protesta anti-Putin și pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina atacată. Cele mai impresionante manifestanții au avut loc la în Praga și Tbilisi. Puțin înainte de ora 22.00, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat mulțimilor adunate în mari orașe din Europa să susțină Ucraina.
Marco Badea: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a devenit o personalitate planetară. A vorbit în seara asta cu zecile de mii de oameni adunați în orașele europene (Tbilisi, Frankfurt, Bratislava, Paris, Vilnius și Praga) pentru a manifesta sprijin față de Ucraina în războiul început de Vladimir Putin.
Printr-o legătură video securizată, președintele ucrainean le-a cerut națiunilor europene să sprijine Ucraina și a spus că dacă Ucraina va cădea, toată Europa va cădea.
„Nu taceți, ieșiți în stradă, susțineți Ucraina, libertatea noastră, pentru că nu este doar o victorie asupra armatei ruse, este o victorie a luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului”, a ținut să precizeze Volodimir Zelenski.
„Astăzi suntem cu toții militari, toți apărăm statul din poziția în care ne aflăm. Militarii apără Ucraina cu mitraliere în linia frontului, medicii apără Ucraina cu bisturiul prin tratarea răniților, iar copiii protejează Ucraina cu zâmbete și lacrimi. Iar acest lucru reprezintă în acest moment motivația noastră”, a mai spus Zelensky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.