Războiul din Ucraina. Lupta s-a dus pe străzi în Kiev. Armata a rezistat unei ofensive majore a Rusiei pe mai multe fronturi. Bilanțul deceselor Citeşte întreaga ştire: LIVE TEXT. Războiul din Ucraina. Lupta s-a dus pe străzi în Kiev. Armata a rezistat unei ofensive majore a Rusiei pe mai multe fronturi. Bilanțul deceselor

0
296

Sirenele au sunat constant în Kiev, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar lupte au avut loc în mai multe puncte ale capitalei. Într-un mesaj transmis populației dimineață, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că ucrainenii au rezistat ofensivei și că nu vor depune armele. Aproape 20.000 de oameni au primit arme de foc pentru a se implica în apărarea capitalei, în vreme ce în restul țării, militarii ucraineni au încercat să reziste asaltului din mai multe direcții. Rușii au anunțat că au intrat în localitatea Melitopol, din sud-est, dar Kievul controlează încă orașele majore ale țării.

Turcia blochează trecerea navelor de război rusești Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat pe Twitter că Turcia a interzis trecerea navelor de război rusești prin Marea Neagră. El a mulțumit Turciei pentru decizie și „sprijinul militar și umanitar semnificativ”.

România închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești Țara noastră a început procedura de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă, a anunțat, sâmbătă, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Citeşte întreaga ştire: LIVE TEXT. Războiul din Ucraina. Lupta s-a dus pe străzi în Kiev. Armata a rezistat unei ofensive majore a Rusiei pe mai multe fronturi. Bilanțul deceselor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.