AcasăArmand Goșu : Criza din Ucraina. 3 scenarii pe care le-ar putea...
Array

Armand Goșu : Criza din Ucraina. 3 scenarii pe care le-ar putea aplica Putin, dintre care unul e de ”coșmar”

-

Profesorul universitar Armand Goșu, expert în relațiile României cu Rusia, este de părere că trei scenarii pot fi luate în calcul acum, după decizia lui Vladimir Putin privind independența regiunilor separatiste din Ucraina.

”Problema este, însă, alta. Problema ține de frontiera care este recunoscută sau nu este recunoscută a acestor entități separatiste. Președintele Ucrainei, Zelenski, a spus că soldații ucraineni vor apăra frontiera existentă acum, pe teren, între rebelii separatiști și armata ucraineană. Deci ce se întâmplă. Sunt două unități administrative, sunt regiuni, una se numește Lugansk, alta se numește Donetsk. Problema este că separatiștii ocupă puțin peste o treime din acel teritoriu – au 53.000 de kilometri pătrați, undeva la 18.000 de kilometri pătrați sunt cele două entități separatiste. Problema este granița. Frontiera a evoluat în timp, din 2014, și s-a fixat undeva spre primăvara-vara lui 2015, iar astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia recunoaște cele două entități în frontierele care au existat în momentul autodeclarării lor. Ori aceste entități s-au autodeclarat în vara lui 2015, când altele erau frontierele din regiune.” – spune profesorul Armand Goșu.

 

/stirileprotv.ro/stiri/actualitate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

0
Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...