AcasăPetre M. Iancu : Își trăiește Ucraina ultimele ceasuri de relativă libertate?
Array

Petre M. Iancu : Își trăiește Ucraina ultimele ceasuri de relativă libertate?

-

Petre M. Iancu  :    Își trăiește Ucraina ultimele ceasuri de relativă libertate?
Pare că, precedată eventual de bombardamente masive, invazia rusă a tancurilor și a forțelor speciale Spetsnaz în Ucraina ar fi de această dată chiar iminentă.

Așa reiese dintr-un avertisment american anunțând cotropirea țării, a cărei libertate îi stă în gât lui Putin, (îneca-s-ar cu pohta cea pohtit-o) în răstimp de 48 de ore. Tot așa sugerează și imagini din satelit reluate de Wall Street Journal și o peliculă filmată la locul faptei (granița de nord a Ucrainei) și difuzată de ziarul german Bild.

Înarmată până în dinți, Rusia neostalinistă e gata să se năpustească asupra țării vecine cu tot ce are în materie de forță ucigașă. Ucraina ar avea, în conformitate cu dreptul internațional, dreptul să atace preventiv.

De Dragobete, de la orele 24, Ucraina intră în stare de urgență. În fața ei, de cealaltă parte a frontierei sunt șiruri interminabile de tancuri dispersate în păduri, alte blindate, pâlcuri de elicoptere, spitale de campanie.

Ucraina nu va ataca probabil preventiv, cum ar fi militar recomandabil. Pentru că nu are cu ce și nu atât de frică, neapărat, ci și pentru a-și asigura și păstra măcar suveranitatea morală în istoria acestui conflict.

Va lupta eroic și va da o lecție de neuitat invadatorilor? Numai bunul Dumnezeu știe ce se întâmplă în ceața războiului. Dacă Rusia o va îngenunchea, Ucraina liberă nu va fi doar victima lui Putin și a regimului său criminal, ci și a slăbiciunii Americii lui Biden, a ipocriziei Germaniei și a unei Europe occidentale abulice.

Sunt cu tot sufletul alături de victimele acestei agresiuni. Ne-ar sta bine să fim solidari în aceste clipe și de acum încolo cu Ucraina.

Petre M. Iancu  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

0
Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...