Biroul Aeroflot a fost percheziționat după ce un fost director și-a îndemnat colegii să saboteze războiul Rusiei în Ucraina / Directorul fugise în Israel și a scris un articol în Financial Times în care încuraja angajații să ia poziție

0
277

Agenții de securitate ruși au percheziționat biroul din Moscova al companiei aeriene emblematice Aeroflot, după ce un fost director executiv de top și-a îndemnat colegii să „saboteze” războiul Rusiei din Ucraina, relatează Moscow Times, citând presa oficială.

Ofițerii Serviciului Federal de Securitate (FSB) au confiscat marți documente și hard disk-uri la departamentul de marketing și strategie al Aeroflot, potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram despre care se crede că are legături în cadrul agențiilor de securitate din Rusia.

Departamentul era condus de directorul general adjunct Andrei Panov, care a anunțat în martie că a demisionat și a fugit în Israel din cauza opoziției sale față de invazia Rusiei în Ucraina. Marți, acesta a scris un articol în Financial Times în care își îndemna colegii care au rămas în Rusia să caute modalități subversive de a deraia efortul de război.

„Știu că este imposibil să fii un executiv de top și să te opui regimului politic și nu fac apel la martiri sau prizonieri politici. Dar vă puteți pensiona, puteți pleca și, chiar dacă niciuna dintre acestea nu este posibilă, există totuși lucruri pe care le puteți face”, a scris el.

Biroul Aeroflot a fost percheziționat după ce un fost director și-a îndemnat colegii să saboteze războiul Rusiei în Ucraina  / Directorul fugise în Israel și a scris un articol în Financial Times în care încuraja angajații să ia poziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.