Kazahstan nu recunoaște independența republicilor separatiste Donetsk și Lugansk și califică drept ”război” invazia rusă din Ucraina

0
305

Kazahstan nu recunoaște independența republicilor separatiste Lugansk și Donetsk. Declarația a fost făcută de Ministrul de Externe de la Nur Sultan, Muhtar Tleuberdi, citat de orda.kz.

La moment, nu recunoaștem independența republicilor populare Lugansk și Donetsk. Toate sancțiunile împotriva Rusiei au fost impuse de UE și SUA. Nu ne alăturăm lor, însă pentru noi sunt importante două momente. În primul rând, ca aceste sancțiuni să nu aibă un impact negativ asupra dezvoltării economice a Kazahstanului, în al doilea rând, ca teritoriul țării noastre să nu fie folosit pentru ocolirea acestor sancțiuni” a declarat Tleuberdi.

Anterior, adjunctul șefului Administrației Prezidențiale din Kazahstan, Timur Suleimenov, a catalogat drept război intervenția militară rusă din Ucraina. Declarațiile oficialilor de la Nur Sultan sunt stranii, întrucât Kazahstanul era considerat unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei, făcând parte chiar din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, o organizație militară pe care Putin încearcă să o suprapună NATO. Mai mult, la începutul lunii ianuarie, în timpul protestelor masive din Kazahstan, Rusia a trimis trupe militare în țara asiatică pentru a înăbuși ceea ce autoritățile kazahe numeau o tentativă de lovitură de stat.

/deschide.md/ro/stiri/externe/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.