În Transcarpatia ar putea fi deschis un nou punct de control și trecere  a frontierei cu România „Biserica Albă – Sighetu Marmației“ – informează Agenția BucPress.

Potrivit corespondentului BucPress în Transcarpatia, un obiectiv discutat mai mulți ani la rând și la  diverse  niveluri a fost abordat  recent la reuniunea  experților ucraineni și români, cu participarea organelor executive centrale și locale ale celor două țări vecine – la Slatina, raionul Teaciv.

Victor Dovgan, ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, inițiatorul  conferinței,  a sosit cu mare întârziere din cauza unui incident neplăcut pe  drumurile precare ce leagă  regiunile Lvov și Transcarpatia. Or, expreții adunați  atât din Ucraina cât și din România, au dezbătut tema noului pod  peste râul de frontieră în cunoștință de cauză, căci anume ei, reprezentanții celor mai diverse structuri au fost cei care au elaborat proiectul și  l-au modificat  în conformitate  cu  cerințele ambelor părți. Astfel, un  nou punct  de frontieră pe Tisa se prevede să se deschidă în cel  mai apropiat timp „Biserica Albă (Ucraina) – Sighetu Marmației (România)“ pe teritoriile adiacente.

Lungimea frontierei de stat a Ucrainei cu România în regiunea Transcarpatică este cea mai mare – 204 km. Controlul, inregistrarea  mărfurilor, vehiculelor, cetațenilor se efectuează în 2 puncte de control la frontiera  de  stat (la Teresva nu funcționează  de o perioadă mare de timp). Încă trei nu funcționează în prezent. Noul punct  „Biserica Albă (Ucraina) – Sighetu Marmației (România)“ se prevede să fie  al șaptelea  din numărul  total și al treilea  activ,  în cazul în care acest proiect va fi  pus în aplicare. După zece ani de  discuții acum se prevede să se treacă la fapte.

 

mai mult la : bucpress.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.