Începând cu data de 1 ianuarie 2020 în regiunea Cernăuți va apărea un nou ziar în limba română – „Monitorul bucovinean”. Redactorul-șef Nicolae Șapcă ne-a informat despre reînregistrarea publicației „Monitorul de Hliboca” în „Monitorul bucovinean”, care va fi axat pe reflectarea actualității social-politice, economice și culturale din spațiul nord-bucovinean.

Contactat de Agenția BucPress, Nicolae Șapcă a menționat că ideea de a extinde aria de funcționare a ziarului din Hliboca (Adâncata) a apărut în urma dispariției ziarului românesc „Meleag natal” din Storojineț. Așadar, „Monitorul bucovinean” va analiza situația românilor din Bucovina istorică, însă, pe parcursul anului viitor, intenționează să reflecte tot mai multe evenimente din orașul Cernăuți, Ținutul Herța și nordul Basarabiei (raionul Noua Suliță). Dispariția în regiunea Cernăuți a mai multor organe de presă scrisă în limba română a determinat colectivul de redacție din Hliboca să diversifice și să lărgească geografic proiectul tradițional de presă.

Cititorii din regiunea Cernăuți vor primi „Monitorul bucovinean” începând cu 1 ianuarie 2020. Această publicație poate fi abonată la poștă după numele vechi al ziarului „Monitorul de Hliboca / Novyi deni”. Cine va abona până în data de 25 decembrie acest ziar va primit automat după anul nou „Monitorul bucovinean”.

Nicolae Șapcă îndeamnă toți cititorii din raionul Herța să aboneze ziarul „Gazeta de Herța”, însă, pe lângă publicația ținutului, care este una prioritară, încă o publicație de limba română ar fi una de real folos pentru românii din satele herțene.

Menționăm faptul că Centrul Media BucPress, asociația jurnaliștilor români din Ucraina, negociază cu echipa „Monitorului bucovinean” un contract de colaborare și parteneriat, care ar putea să includă promovarea reciprocă, apariția unor pagini ale Agenției BucPress în noul ziar, preluarea de informații, schimburi de experiență și de jurnaliști pentru a integra spațiul online și offline al presei de limba română din regiunea Cernăuți.

mai mult la  bucpress.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.