„Nu fug nicăieri!”: povestea ucrainenilor evrei care își apără țara cu arma în mână, în fața invaziei rusești

0
335

Mai mulți ucraineni evrei luptă în prezent împotriva trupelor ruse și împotriva a ceea ce Vladimir Putin a numit „operațiunea de denazificare a Ucrainei”. Ei, scrie publicația Jewish Chronicle, resping afirmațiile Kremlinului: „Dacă acest guvern ar fi neonazist, ar mai trăi aici în Ucraina una dintre cele mai mari populații evreiești din Europa?”.

Asher Cherkasskiy nu are imaginea stereotipică a unui soldat ucrainean, scrie publicația The Jewish Chronicle. Seamănă mai degrabă cu un Moș Crăciun dintr-un centru comercial decât cu un soldat. El este unul dintre zecile de evrei ortodocși care au luat arma în mână pentru a-și apăra țara, Ucraina, în fața invaziei rusești, spune publicația. . Cherkasskiy s-a înrolat în forțele de apărare ucrainene în urmă cu mai bine de o lună, spunând la momentul respectiv într-un mesaj care s-a viralizat că nu are de gând să fugă nicăieri. „Nu, nu fug nicăieri și nu am de gând să fug. Dragi prieteni, după cum mulți dintre voi știți, în urma escaladării situației internaționale și a amenințării cu un război total din partea Federației naziste, m-am înrolat și sunt în prezent ofițer al Forțelor Armate ale Ucrainei”, a scris el pe Facebook.

Citeşte întreaga ştire: „Nu fug nicăieri!”: povestea ucrainenilor evrei care își apără țara cu arma în mână, în fața invaziei rusești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.