Proteste uriașe la Berlin faţă de războiul lansat de Putin împotriva Ucrainei

0
351

Cel puţin 100.000 de persoane manifestau duminică la Berlin în semn de solidaritate cu Ucraina, invadată de trupele ruseşti, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei capitalei germane, în timp ce organizatorii demonstraţiei anunţau chiar 500.000 de participanţi. „Opriţi războiul! Pace pentru Ucraina şi pentru întreaga Europă”, au scandat manifestanţii. Pe pancarte se putea citi „Opriţi războiul, opriţi-l pe Putin! şi „De ce nu pur şi simplu pace?!”.

Manifestanţii, reuniţi în faţa Porţii Brandenburg şi a Reichstag-ului, sediul camerei deputaţilor, arborau steaguri în culorile galben şi albastru ale drapelului ucrainean.

„Berlinul la 670 km de linia frontului!”, „Stop ucigaşul!”, „Nu celui de-al Treilea Război Mondial!” se putea citi pe pancartele manifestanţilor care au răspuns în număr mare la apelul lansat în special de comunitatea ucraineană care trăieşte în Germania.

Începând de joi, manifestaţii similare de protest au loc în fiecare zi în capitala germană, în special în faţa impozantului sediu al Ambasadei Rusiei, constuit pe bulevardul Unter den Linden, una dintre marile artere care duc spre Poarta Brandenburg.

Manifestaţia a fost organizată la apelul sindicatelor germane, al organizaţiilor pentru pace şi asociaţiilor confesionale.

Este vorba despre transmiterea unui mesaj de solidaritate cu Ucraina. În plus, Vladimir Putin nu reprezintă întreaga Rusie„, a declarat Frank Werneke, preşedintele grupului sindical Verdi.

Germania găzduieşte peste 300.000 de persoane de origine sau de naţionalitate ucraineană pe teritoriul său, precum şi o importantă diasporă rusească, în special la Berlin.

/www.rfi.ro/politica-social-142913-protest-urias-berlin-razboi-putin-impotriva-ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.