Războiul din Ucraina, ziua 15: Zelenski: Nu suntem sclavi și nu vom fi vreodată / Jumătate din populația Kiev-ului a părăsit orașul, spune primarul / Negocierile Lavrov – Kuleba, fără rezultate / Situația din Mariupol, din ce în ce mai gravă

0
357

În cea de-a 15-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești nu au reușit să se impună, însă bombardamentele au continuat în mai multe orașe, inclusiv în Mariupol, unde, potrivit primarului, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri, în timp ce orașul este, de o săptămână, fără apă, energie electrică sau căldură. Miercuri, a fost bombardată și maternitatea din orașul port. Ambele tabere admit că au înregistrat însemnate pierderi umane, dar cifrele vehiculate sunt dificil de verificat. Ministrii de Externe rus și ucrainean s-au întâlnit joi pentru negocieri, pentru prima dată de la declanșarea războiului, însă fără rezultate semnificative.

20:24Nici un civil nu a reușit să părăsească astăzi orașul ucrainean Mariupol, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk.

Vereșciuk a spus că evacuările de la Mariupol nu pot continua, deoarece forțele ruse nu au respectat încetarea temporară a focului.

20:09Războiul din Ucraina împinge inflația din SUA la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani

20:08Igor Terekhov, primarul Harkivului – al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, bombardat puternic încă de la invazia Rusiei în Ucraina – spune că armata rusă a distrus 400 de clădiri de locuințe din oraș.

„Mulți oameni își pun întrebarea unde vom locui. Situația este foarte dificilă. Deja ne gândim unde să găzduim oamenii”, a spus Igor Terekhov, conform Nexta TV.

/www.hotnews.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.