Potrivit datelor  serviciului de presă al Serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă, din cauza vântului puternic care s-a abătut asupra Ucrainei, 47 de localităţi din 5 regiuni ale ţării au rămas fără curent electric. De asemenea, a fost blocat drumul de acces internaţional care face legătura dintre România şi Ucraina prin punctul vamal “Porubne-Siret”, regiunea Cernăuţi precum şi a fost ucis un copil.

În ansamblu, din cauza rafalelor de vânt puternic, fără electricitate  au rămas 19 localităţi din regiunea Lviv, 12 din regiunea Kiev, 12 din regiunea Jitormir, 3 localităţi din regiunea Lugansk şi una din regiunea Cernăuţi.

În plus, la Cernăuţi, pe autostrada internaţională, aproape de punctul vamal “Porubne”  au fost rupte firele electrice, ceea ce a dus la blocarea circulaţiei pe această porţiune de drum.

În regiunea Odessa, vântul a rupt mai mulţi copaci, în rezultatul cărora au fost blocate mai multe căi de acces în oraş. De asemenea, vântul puternic a spulberat peretele unui bloc de locuit, o persoană fiind traumată. Iar în regiunea Vinniţa peste un copil de 11 ani căzut un copac. Din cauza leziunilor corporale, copilul a murit la faţa  locului.  Anterior, din cauza vântului puternic au avut de suferit regiunile Transcarpatia,Ternopil, Lviv şi Ivano-Frankivsk. Condiiţiile nefavorabile se menţin şi în Carpaţi. Colaboratorii servciului pentru situaţii de urgenţă anunţă populaţia să renunţe la urcările pe munte.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.